Библиография Bibliography

Роман "Легендата за царя" - 2017г.

Една историческа истина пречупена през призмата на загадката около тайнствената смърт на цар Борис III. Обичаният от целия български народ владетел умира при мистериозни обстоятелства. Цяла България е покрусена от смъртта му, но нещо остава скрито зад кулисите на властта.
Българското правителство наема екип от специалисти, водени от най-добрия историк Александър Станимиров и неговата сестра – известната писателка Елена Станимирова. Те постепенно започват да разбулват тайните около загадъчната смърт на българския цар. Изящните картини на една млада художничка, плод на сънувани пророчески сънища, водят към мястото, където е скрито истинското тяло на покойника. Един таен дневник принадлежал на най-близката придворна дама на Царица Йонна крие ключа към голямата тайна на обичания български владетел.
Близо 70 години след мистериозната смърт на царя става ясно, че предчувствията и пророчествата са му помогнали да заложи истински капан на Хитлер и неговите наследници, като опазва най-ценната колекция на Кобургите. Наяве излиза една дълбоко пазена тайна, която става една от основните причини за неговата смърт.
В този вълнуващ и завладяващ роман авторката е успяла много умело да вплете и съчетае магията на своето творческо въображение с историческата истина.
 

Сборник с разкази "От обич" - 2016г.

С настоящия сборник младата авторка Галина Костова за пореден път доказва, че е майстор на разказа. В тази книга тя ни поднася своята колекция от великолепни разкази, спечелили множество награди от Национални конкурси, оценявани от известния журналист, поет, редактор и критик Иван Гранитски, поета-публицист Драгомир Шопов, българската поетеса, литературна критичка и журналистка Анжела Димчева и др. Авторката е носител на Националната литературна награда „Димитър Димов“ за млад автор София 2016.


В „От обич“ талантливата писателка дава отговори на много важни за нашето съвремие въпроси. Отворете книгата, за да разберете защо трябва да се гордеем, че сме българи, защо църквата е дом за всички нас, за адреналина и високите скорости, за хуманността на лекарския труд, за надеждата, която бавно, но уверено носи полъха на промяната.

В „От обич“ струи цялата заангажираност на младата авторка към съдбата на нашето съвремие, затова няма как тези толкова силни и дълбоко проникновени творби да не докоснат сърцата ви.

© Галина Костова Copyright

© Всички права запазени! Използването на творбата без изричното съгласие на автора е в нарушение със Закона за авторското право и сродните му права.Първи роман "Тайната на жената-фараон" - 2013г.

 Една голяма легенда, която се заражда в древен Египет. По време на царуването на Хатшепсут – жената фараон се появява мистичен камък, за който се говори, че има силата да възроди мъртвите. Царицата го скрива заедно със своите архитекти. Единственият дръзнал да го потърси бил нейният племенник - Тутмос ІІІ. Той искал да възроди Хеопс, символа на властта и величието в Египет. Желанието му не се осъществило, защото Хатшепсут била скрила реликвата прекалено добре. Никой повече не го потърсил, защото Тутмос ІІІ заличил всички сведения за камъка. Тайната се смятала за погребана...

Близо 3 500 години по-късно египтолога доктор Томас Блекмън намира древен свитък – единственият оцелял документ за съществуването на камъка. Събира екип и тръгва по следите оставени от Хатшепсут.

Древно дописано послание в свитъка, открехва вратата към един непознат свят на мистерии, храмове, колоси, пирамиди като ни води по загадъчния път към великия дар на Хатшепсут.

Дали ще го открият? И дали всички са с чисти помисли по повод начинанието? Кой за какво ще го използва? Дали в търсенето няма да се включат и други? Това ще остане загадка, докато не отворите тази книга.

Непрекъснатият паралел между две исторически епохи – на античния и модерния свят ни съпровожда от началото до края на това незабравимо и спиращо дъха приключение.© Галина Костова Copyright

© Всички права запазени! Използването на творбата без изричното съгласие на автора е в нарушение със Закона за авторското право и сродните му права.Сборник с разкази "Легендата за Земята" - 2012г.В сборника си „Легендата за Земята“ младата писателка ни предлага букет от силни, различни и завладяващи разкази.

Романтика, фантастика и любов се преплитат умело, за да ни отведат в своя невероятен и уникален свят.

Свят, който няма да ни остави безразлични към историята, съвремието и бъдещето ни.© Галина Костова Copyright

© Всички права запазени! Използването на творбата без изричното съгласие на автора е в нарушение със Закона за авторското право и сродните му права.

Първа самостоятелна стихосбирка  "България в моето сърце" - 2011 г.Талантливата млада авторка ни поднася своите най-добри творби в сборника “България в моето сърце”.

В него тя ни пренася в света на приказното, доброто и любовта.

Но освен красивото, нейните произведения насочват към отговорностите, които всеки един от нас трябва да носи в себе си.© Галина Костова Copyright

© Всички права запазени! Използването на творбата без изричното съгласие на автора е в нарушение със Закона за авторското право и сродните му права.


Няма коментари:

Публикуване на коментар